Reading is to the mind what exercise is to the body Cititul e pentru minte ce e exercitiul fizic pentru corp (Februarie 2014)

Mereu mi-au placut cartile…si lucrurile noi pe care le descopeream prin intermediul lor….si mereu am incercat sa imi fac timp sa citesc….sa ma documentez…si de ce nu, sa ma refugiez in marea de informatii pe care o ofera cartile.

Bineinteles ca o data cu trecerea anilor, timpul alocat lecturii s-a miscorat…ajungand aproape inexistent….pana in punctul in care nu mai vad cititul ca si o prioritate in viata mea; dar lucrul acesta nu ma opreste sa ma amagesc ca pot tine pasul cu ultimele publicatii :)….sau cartile de specialitate care ma intereseaza. Am hotarat sa impartasesc cu voi cartile pe care reusesc sa le citesc in fiecare luna…si parerea mea personala despre continutul lor…sperand sa va ‘transmit’ magia lecturii si informatiile pe care le consider folositoare.

Asadar, in Februarie eu am citit :

IMG_1260

 

5 Love Languages of Children (by Chapman and Campbell)

Versiunea in romana : Cele 5 limbaje ale dragostei la varsta copilariei

Autorii cartii explica in detaliu prin exemple practice cele 5 limbaje ale dragostei (atingerea fizica, cuvintele de apreciere, timpul de calitate, atentiile/cadourile si slujirea celuilalt)  si felul copiilor de a le exprima pe fiecare in parte.

Mi s-a parut interesant felul cum percep copiii notiunea de ‘dragoste’ si inabilitatea lor de a asocia trairea cu semnificatia cuvantului. Citind cartea, am observant multe trasaturi specifice a cel putin 2 din limbaje la A. si am actionat ca atare (cartea prezinta si multe sfaturi specifice), minunandu-ma de reactii pozitive.

Printre treburile de zi cu zi, timpul petrecut pe autobuz de la punctul A la punctul B, orele ‘albe’ din timpul noptii…am gasit cartea o lectura placuta…si deloc tehnica…care m-a ajutat sa imi inteleg mai bine fetita…si sa ii ‘citesc’ reactiile corespunzator, intelegand mai bine cum sa imi exprim dragostea si afectiunea fata de ea.

Marshamallow Math. Early Math for Toddlers, Preschoolers and Primary School Children (by Trevor Schindeler)

Nu va lasati pacaliti de titlu….cartea este pentru parinti (insa piticii vor beneficia cu siguranta de lectura parintilor), explicand diferite strategii referitoare la felul micutii pot cunoaste conceptele matematice, prezentate intr-un mod pe intelesul lor.

Cartea este structura in 4 parti (Sa pornim sa numaram/ Mai mult decat matematica/ Sa avansam/ Matematica extrema) si se axeaza nu neaparat pe o varsta specifica, ci pe abilitatile individuale ale micutilor, explicand parintilor cand micutii lor sunt pregatiti sa avanseze.

In cazul nostru, primul capitol este realmente de folos …si am folosit cu success cateva din ideile gasite (eg. Introducerea conceputului de timp si zile ale saptamanii, numaratul distractiv, adunare fara voie, etc )….insa cu siguranta voi folosi ideile pe masura ce A. va creste.

Daca aveti copii cu varste cuprinse intre 2 si 7 ani, cu siguranta veti beneficia de lectura acestei carti, reusind sa va ajutati copiii fara ca ei sa isi dea seama.

Voi ce mai cititi?

 

O zi buna sa aveti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s