3 Down ….97 more to go !

ID-100156178

Mereu m-a preocupat durabilitatea ‘jucariilor’ pe care le-am cumparat pentru A….pentru ca (sper) sa vina si randul E.-ei sa le foloseasca (fara sa fiu nevoita sa cumpar inca un set…sau sa le mai fac inca o data)….asa ca in cazul meu, pentru ca o jucarie sa capete ‘unda verde’ si sa ajunga in cutiile cu jucarii trebuie sa fie practica, dintr-un material cat mai tare pentru a rezista (manutelor mici, dar perseverente), sa ajute micutele mele sa isi exerseze o abilitate specifica prin joaca…si daca se poate, sa aiba si un pret accesibil 🙂 .

Asa ca va imaginati bucuria mea cand am dat de aceste cubusoare jucause 🙂

IMG_1232

Un set contine 100 de cubusoare in 10 fasii de cate 10 (insa bineinteles ca le puteti combina dupa pofta inimii)….si pot fi folosite la numarat…insa posibilitatile sunt infinite (aproape). In cazul nostru si potrivit ‘puterii’ A.-ei, le folosim la numaratul simplu….insa pot fi folosite ca manipulative al diferitelor jocuri care pot ajuta copiii sa identifice culorile, sa le sorteze corespunzator, sa invete diferenta dintre numerele pare si impare, sa cunoasca valoarea combinatiilor de inmultire…si sa vizualizeze fractiile….ce mi-as putea dori mai mult? 🙂. In cazul in care nu o sa pierdem prea multe (ma amagesc pe mine 🙂 ) si cubusoarele o sa reziste testul timpului…cu siguranta le vom folosi din nou; daca nu vor rezista, cu siguranta voi achizitiona un set nou pentru ca pretul a fost mai mult decat accesibil pentru scopul servit.

Dupa ce am asezat tuburile unul langa altul…am numarat cate avem…de orice eventualitate…..poate s-a inselat mami si nu erau 10 ….apoi am inceput sa le despartim in cubusoare individuale. A.-ei i s-a parut foarte interesant procesul de ‘dezlipire’ al cubusoarelor…si a fost incantata de ele de la inceput (drept dovada, nu a fost dispusa sa imi dea voie sa desfac prea multe cubusoare…pentru ca nu ii  mai ramaneau ei).

 IMG_1214 IMG_1215

Dupa ce am separat cubusoarele individual…am inceput sa le punem in ordine crescatoare…si mare i-a fost mirarea cand 2 cubusoare erau mai mari decat 1….si cand 7 cubusoare unul peste altul erau putin mai mari decat 6 🙂 🙂 🙂….i-am observat mirarea pentru ca se invartea ba pe o parte ba pe alta…si se aseza jos ‘sa masoare’ cu privirea inaltimea lor. Am incercat sa ii explic in trecere ca 2 urmeaza dupa 1 si e mai mare, ca 3 urmeaza dupa 2 si e mai mare…insa nu stiu cat a inteles….ce pot sa va spun e ca a fost incantata…LA MAXIM…de turnuletele ei 🙂

IMG_1233

Dupa ce am ajuns (intr-un final! ) la al 10-lea turnulet si le-am numarat din nou….eu am avut nevoie de o pauza…insa gogosica noastra a continuat sa se joace si sa numere in legea ei 🙂

IMG_1230      IMG_1226

Activitatea a durat 20-30 de minute pentru ca EA a vrut sa separe cubusoarele (iar eu m-am conformat)…..iar cand am format turnuletele bineinteles ca nu mi-a dat voie sa o ajut.

Spor la numarat sa aveti si o zi cat mai frumoasa!

2 thoughts on “3 Down ….97 more to go !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s