Bine v-am regasit!….poate va intrebati ce facem si de ce nu suntem activi pe blog!? Din pacate, programul nostru aglomerat (si adeseori haotic) nu ne permite acest lucru, oricat de mult mi-ar place ‘sa tin pasul’ cu trecerea in revista a activitatilor noastre zilnice. Totusi, as vrea sa va povestesc despre o jucarie (nu tocmai, daca ma intrebati pe mine!) pe care fetele o folosesc aproape zilnic pentru crearea unor scenarii la care eu nu m-as fi gandit.
Daca le intrebati pe fete care e jucaria lor preferata, cred ca amandoua vor alege setul Playmag (dupa timpul care il petrec jucandu-se cu acest set!). De fiecare data cand avem alti copii in vizita si ii intreb cu ce vor sa se joace…raspunsul este mereu setul magnetic (alias setul Playmag). Chiar si elevii de clasa a 5-a/ a 6-a ai caror parinti intarzie cateodata, se joaca cu acelasi set. Motivul pentru care este atat de popular este pentru ca ofera posibilitati nelimitate de joaca, dupa abilitatile si varsta fiecarui copil.
Setul pe care il avem noi este cel cu 100 de piese (4 placi mari si o masina + celelalte patrate/dreptunghiuri/triunghiuri). Noi il avem de aproape 1 an si pot confirma ca piesele sunt de o calitate superioara si nu isi pierd calitatile magnetice o data cu trecerea timpului; piesele au trecut inclusiv testul apei (fetele s-au jucat si in cada cu piesele) si al nisipului (la groapa de nisip in parc).
Copii le pot uni aleatoriu, creand diferite forme….sau pot urmari modelele din cartea cu tipare, reproducandu-le intocmai sau realizand modele originale. De-a lungul timpului, fetele au construit multe ferme, castele, masini si alte minunatii care le-au tinut ocupate. Inclusiv Emilia (care nu are inca 3 ani) reuseste sa construiasca asa-zise case si forme 3D pentru ca piesele sunt versatile si usor de folosit pentru copii (mici sau mari!).
Cu cei, acest set poate fi folosit pentru asumarea culorilor si a formelor (2D si 3D) iar pentru cei ce sunt dispusi sa accepte o provocare, discutiile pe marginea acestui joc pot fi nelimitate…..de la aspectul unui cub si partile componente, pana la formele ce alcatuiesc o piramida, geometria in spatiu (care pare atat de usoara cu ajutorul acestor piese!) sau intelegerea fractiilor.
Spor la joaca sa aveti!
Nota: Opiniile prezentate imi apartin in totalitate si setul magnetic a fost achizitionat fara nici o reducere din partea producatorului, pentru realizarea acestui articol.
A (4a 11l) & E (2a 10l)