Ce materiale religioase folosim?

In principal Biblia (avem cateva versiuni diferite) si diferitele pilde despre care tot citim….si cu care ne intalnim zilnic sub o forma sau alta.

Eu cred ca educatia religioasa are o importanta deosebita in viata celor mici…si cand spun religioasa nu ma refer neaparat la apartenenta la o religie/cult….ci la constientizarea copilului ca exista cineva mai mare si mai puternic decat mama sau tata ….si ca intr-o zi vom raspunde cu totii in fata Lui de felul cum ne-am trait viata pe acest pamant.

Astfel, ne straduim sa le citim din Biblie domnisoarelor noastre…si sa le invatam despre dragostea si bunatatea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, sperand in acelasi timp ca pe parcursul vietii lor vor intelege si consecinta pacatelor si se vor indeparta de ele .

Materialele pe care vi le voi prezenta sunt cumparate de-a lungul timpului…si in curand vor trebui reinnoite (pentru ca E. iubeste Biblia la propriu si nu ezita sa ‘o citeasca/traga/rasfoiasca’ in stilul unui bebelus de 1 an).

A child’s first Bible este o Biblie pe care am gasit-o intr-un thrift shop pe cand A. era foarte mica si ce m-a atras foarte mult a fost faptul ca are un maner si ca o poate lua sub forma unei gentute la biserica (chiar si acum, la aproape 3 ani si jumatate, aceasta este Biblia care o insoteste pe domnisoara noastra la biserica). Povestile sunt simplificate si doar cele mai populare sunt prezentate intr-un mod simplist, pe intelesul copiilor, avand atasate la sfarsitul fiecarei pilde cateva intrebari la care copilul poate raspunde impreuna cu parintele (demonstrand intelegerea celor citite…sau nu!).

IMG_4156

IMG_4157     IMG_4158

De aproximativ 2-3 saptamani, aceasta este Biblia pe care A. o alege dimineata (in general, isi alege 2-3 povestioare pe care le citim si discutam impreuna). Un scurt extract din aceasta Biblie il gasiti aici.

 

The Rhyme Bible Storybook este o versiune accesibila a Bibliei, prezentand evenimentele important si pildele cu care adultii sunt familiari sub forma unor rime, pe care copiii le pot retine foarte usor. Dupa cum observati din fotografiile atasate, noi am uzat-o din plin, fiind preferata Anei pentru o buna perioada de timp.

IMG_4153

IMG_4154      IMG_4155

Un scurt extract din aceasta Biblie gasiti aici.

 

My first Bible Stories este o alta versiune a Bibliei pentru copii mai marisori (cred ca de la 4 ani in sus ar fi potrivita), insa noi o citim impreuna, familiarizandu-ne mai mult cu detaliile pe care A. nu le cunostea. Vocabularul este putin mai complex decat in cele anterioare insa nu atat de dificil incat sa altereze intelegerea celor citite.

IMG_4150

IMG_4152

 

Biblia mea cu ilustratii este o Biblie ‘de suflet’ pentru noi pentru ca am primit-o din partea bisericii din care facem parte la binecuvantarea Anei. Cred ca vocabularul se potriveste intelegerii unui copil de +4 ani…insa cu putin ajutor din partea parintilor, cu siguranta mesajul poate fi inteles. Pe fiecare pagina este prezentata cate o povestioara intr-un mod relativ simplu, fiind insotita de o imagine care completeaza mesajul.

IMG_4147

IMG_4148     IMG_4149

 

O saptamana frumoasa sa aveti alaturi de piticii vostri!

 

Ana (3a5l), Emilia (1a4l)

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s