Activitate matematica pentru cei mici 13/100

De numarat Ana stie sa numere pana la 100 si este sigura pe ea cand vine vorba de asocierea cantitatii cu cifra corespunzatoare……in aceasta privinta cred ca activitatile noastre matematice au ajutat-o mult. In general sunt activitati simple, la indemana oricui, cu manipulative la fel de simple. Din punctul meju de vedere, scopul acestor activitati este de a-i cimenta cunoasterea asa-ziselor ‘cunostinte matematice’….din punctul ei de vedere, scopul acestor activitati este asociat cu multa joaca si voie buna:)

De aceasta data noi am folosit cifrele pana la 10 (pe care le avem laminate) si niste pietre de flori. Cifrele le-a gasit imprastiate aleatoriu pe masura, alaturi de un castronel care continea pietrele. Concluzia ei?….a fost ca trebuie sa insire numerele in ordine…si sa aseze numarul potrivit de pietre sub cifra corespunzatoare.

IMG_0604                IMG_0605

Aceasta activitate se poate adapta usor fiecarei varste (pentru copii mai mici puteti folosi doar cartonasele cu cifrele 1-3…sau pentru copii mai mari puteti merge pana la cifra 20 sau 30). Cardurile pot fi simple…iar pietrele pot fi bineinteles inlocuite cu capace, piese de lego sau orice alte obiecte aveti la indemana prin casa!:)

Spor la joaca sa aveti alaturi de piticii vostri!

 

2 thoughts on “Activitate matematica pentru cei mici 13/100

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s