Vizita la dentist (2)!

Va povesteam (aici) despre prima noastra experienta la dentist….si despre speranta mea ca A. nu va mosteni fobia mea de tot ceea ce e asociat cu un cabinet stomatologic. . In mod normal, controlul ei de rutina trebuia programat in Decembrie…insa am observat ca atunci cand o spalam se spala pe dinti, mereu acuza durere in partea dreapta sus…..asa ca am banuit sa trebuie sa aiba o carie mica in acea zona (desi mi se pare foarte mica pentru carii !?).

Am sunat intr-o Vineri, cu gandul ca ne va programa peste cateva saptamani (mereu sunt ocupati!)…insa ne-au programat Lunea urmatoare. Cu atat mai mare a fost ingrijorarea mea…pentru ca timpul era foarte scurt….si nu aveam timp sa ‘ne pregatim’ de dentist.

Prea multe materiale nu am avut la dispozitie de aceasta data…nu pentru ca nu as fi vrut sa le aiba…ci pur si simplu pentru ca nu am avut timp sa imprumut/printez/cumpar nimic in jurul temei dentist/igiena orala.

Am exersat pe noi (atat tati cat si eu am stat la ‘control’) si A. ne-a numarat dintii…..am incercat sa ii explic ca la fel va face si stomatologul si se va uita in gura ei cu o luminita….iar la sfarsit ii va da un sticker mareeeee!

In afara de multele controale de rutina realizate de A. pe care nici un membru al familiei nu le-a sarit (nu prea am avut de ales!) am mai avut la dispozitie un set gura/dinti realizat de o mamica dibace (multumim mult Coca!). Setul este realizat din argila polimerica si imita in detaliu ordinea dintilor si a maselelor in interiorul gurii. Intentia mea referitoare la acest set a fost una legata de abilitatile motorii ale Anei…pentru ca dintii si maselele pot fi ‘atasate/puse’ in gura….dupa placul micutului (noi le-am pus aleatoriu si nu am discutat nicicum despre ordinea lor pentru ca piticoata noastra e mult prea mica pentru ‘anatomie’ amanuntita:).

IMG_3429

IMG_3430      IMG_3431

Nu m-am asteptat ca setul sa fie atat de indragit ….si piticoata noastra a avut ocazia sa se joace cu dinti si masele de foarte multe ori pana am ajuns la dentist. ‘Cireasa de pe tort’ a constituit-o maselele cariate….si ocazia mea sa ii explic ca stomatologul repara dintii si maselele ‘murdare’ si le curata pentru a fi curate.

A venit si ziua programarii….si ne-am prezentat toate 3 la receptia  cabinetului. De aceasta data mai astepta un singur scolar inaintea noastra….foarte calm si cuminte (situatie care din nou mi-a permis sa intaresc teoria mea cum ca mersul la dentist este practicat de toti copiii, etc. etc.). Emilia parea si ea distrata….insa pana cand am intrat in cabinet era deja in lumea viselor:).

IMG_3402     IMG_3403

Spre surprinderea mea, de aceasta data Ana a stat pe scaun (in bratele mele)….a deschis gura fara nici o obiectie, lasand-o pe doamna stomatolog sa isi faca treaba…si sa confirme in final banuiala mea….ca avea o carie! 🙂

Dincolo de caria mica care deja se instalase pe o maseluta…eu am fost in culmea fericirii ca de aceasta data a reactionat diferit…si a stat la control.

Si de aceasta data a primit un sticker si un balon…insa l-a meritat pe deplin! 🙂

 

Ana (2 ani si 9 luni)

Nota: In cazul in care va intereseaza seturi similare realizate din argila polimerica….avand diferite teme (chiar si fotografii personalizate)….eu va indrum si va recomand cu drag pagina oficiala de Facebook Figurine FIMO by COCA (aici) , unde puteti vedea creatiile minunate ale mamicii de care va povesteam. Dincolo de faptul ca este foarte practic, setul nostru este foarte trainic…..si nu da nici un semn ca ne-ar ‘parasi’ curand.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s