Geometrie…in familie!

Desi la inceputul saptamanii ne-am bucurat de o zi libera in familie…pentru ca abia ne intorsesem din vacanta si nici vremea nu era grozava, am lenevit cu gratie…sau nu! Printre bagaje si lucruri de pus la loc …am reusit sa ne si jucam putin:)…de aceasta data toti 4, care cum putea…

Am folosit curcubeul de la Creative Boutique…si pentru ca il aveam in dublu exemplar am reusit sa vorbim putin despre cerc si semicerc pentru ca fiecare parte a curcubeului este de fapt, UN SEMICERC care pus alaturi de cealalta parte (sau semicerc) formeaza un cerc.

IMG_0271         IMG_0270

IMG_0273         IMG_0272

Activititatea a fost si mai interesanta in contextul in care Ana ii arata tatalui cum sa formeze curcubeul….avand ocazia astfel de repete notiunile de cerc si semicerc.

Dupa ce a creat…a distrus…iar a creat…si iar a distrus (de foarte multe ori!) curcubeul…si cercul mare…am scos de la naftalina hartia gumata pe care am folosit-o si in alte feluri (mai multe puteti citi aici) si am lasat-o sa asocieze bucatelele de hartie gumata cu culoarea specifica (pentru ca nu aveam hartie galbena, a trebuit sa compensez cu un capacel galben si un paharel, la fel de galben). Mi s-a parut interesant ca dupa ce am format primul cerc, le-a incadrat singura pe celelalte, in ordine descrescatoare.

IMG_0274        IMG_0277

IMG_0279          IMG_0278

Activitatea in sine a fost neplanificata si spontana….insa foarte indragita de A. Cat despre tati….vrand, nevrand….a asistat la ‘lectia’ de geometrie a Anei, ascultand-o si cerandu-i ba un cerc albastru…ba un semicerc rosu…ba un cerc galben…si tot asa:)

Ana (2 ani si 8 luni)

Nota:

Curcubeul l-am cumparat in dublu exemplar de la Creative Boutique (mai multe detalii despre produsele lor puteti gasi aici), un magazin cu niste lucrusoare deosebite cu care cei mici se pot juca si pot invata in acelasi timp. Mi-a placut mult curcubeul in ceea ce priveste functionalitatea lui, dar si calitatea, care este impecabila….si va recomand magazinul Mihaelei cu caldura.

 

 

1 thought on “Geometrie…in familie!

  1. Pingback: Activitati de scriere in stil Montessori! | ominunatanebunie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s