Plan de ‘lucru’ 2014-2015

ID-10045220

…sau mai bine zis de joaca/mazgalit/sarit/cantat/citit (cat cuprinde, sunt sigura!)/numarat si lista poate continua la nesfarsit….

M-am tot documentat din diferite surse referitoare la materiale de calitate cand vine vorba de educatia acasa…dar realitatea e ca Ana e prea mica (cred eu!) pentru a ma concentra asupra unei curicule anume. Liste cu program ‘ de studiu’ nu am sa am sa creez pentru ca cred ca ma vor face sa ‘ma simt obligata’ sa urmez programul decis (ma cunosc prea bine!)…si cum nu e vorba despre mine, ci despre pasiunile si curiozitatile piticoatei mele….planul ‘batut in cuie’ nu se aplica…

In mare, din Septembrie voi incerca sa ne jucam intr-un mod cat de cat structurat. Mi-ar place sa cred ca vom putea petrece IN FIECARE ZI 3 ore de joaca/citit/desenat/orice ar vrea ea (pentru ca acesta este timpul pe care l-ar petrece la gradinita)….insa de cele mai multe ori, cand vine vorba de planurile mele perfecte….VIATA in sine intervine (cu bune si rele) si mi le strica de multe ori…asa ca din nou, voi spune ca ne vom stradui sa petrecem cat mai mult timp impreuna cu scopul INTENTIONAT de a invata lucruri noi in ritmul ei si dupa interesele ei specifice.

Ideal, ne vom concentra asupra aspectelor ce tin de ‘spatiul academic’, insa as vrea sa ne concetram mai mult asupra comportamentului si a obiceiurilor ce si le formeaza (sau de care scapa!) la aceasta varsta.

Asadar, ne vom concentra asupra

– comportamentului in sine si a diferitelor calitati pe care noi, ca parinti, speram sa le sadim in ea

– studiu Biblic (pe intelesul ei, bineinteles!)

– cunoasterii senzoriale (incluzand activitati de tot felul si cat mai mult timp petrecut afara…chiar si atunci cand vremea nu este foarte buna!)

– matematica (pe care in ultimul timp, am cam neglijat-o)

– citire (A. citeste la nivelul 2-3 in Engleza si probabil vom continua sa progresam in ritmul ei….insa nu a fost expusa mai deloc la comunicarea scrisa in Romana). Nu sunt sigura cum o sa se descurce, insa banuiala mea este (si sper!) ca ii vor place povestile in Romana la fel de mult ca cele in Engleza….pentru ca alfabetul limbii Romane are doar cateva litere in plus fata de cel in Engleza, si mult mai putine sunete (va tinem la curent cu pataniile noastre!)

– geografie; Mi-ar place mult sa incepem, cu pasi marunti, cunoasterea continentelor/tarilor/formelor de relief prin folosirea unor resurse pe intelesul ei. Am citit cateva articole deosebite pe diferite bloguri mamicesti si stiu sigur ca genul de activitati descrise vor fi pe placul piticoatei noastre.

– scris ; Am sa incerc sa raspuns corespunzator pasiunii ei de a mazgali/desena/colora scrie si sa ii ofer in fiecare zi cel putin o activitate care presupune ‘scrisul’, in orice forma ar veni.

…si cam atat!…

Ramane de vazut cat vom reusi sa respectam sau sa bifam din acest post…insa dincolo de pasiunile si interesele ei (cu care eu momentan, nu reusesc sa tin pasul) cred ca cel mai important lucru este timpul petrecut impreuna…si amintirile ce le creem ca familie.

O zi frumoasa sa aveti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s