Sa ne concentram…si sa ne jucam!

Acest tip de activitate se incadreaza sub modelul de invatare Montessori…si are ca scop exersarea abilitatilor motorii…dar si a puterii de concentrare, dar si a rabdarii micutului.

Aveti nevoie doar de niste mingi simple de ping pong, suporturi pentru mingi de golf (sau ceva asemanator) si o suprafata de joaca. In cazul nostru, suprafata de joaca a constituit-o o bucata simpla de carton (si pentru varsta si abilitatile Anei, a fost o adevarata provocare)…..insa o bucata de plastelina/aluat/burete ar functiona la fel de bine.

IMG_3125                     IMG_3126

Fara vreo explicatie, micuta noastra domnisoara si-a dat seama ca trebuia sa puna mingile pe suporturile respective…insa dupa cum probabil a observat, de la vazut la facut e cale lunga:).  Am gasit aceasta activitate putin peste abilitatile Anei….in sensul ca a experimentat putina frustrare si a trebuit sa isi exerseze rabdarea de fiecare data cand cadea cate o minge…insa (spre surprinderea mea) nu a abandonat activitatea si nici nu mi-a cerut ajutorul (ba dimpotriva, nu AVEAM VOIE SA ATING VREO MINGE SAU SUPORT!).

IMG_3129      IMG_3130

 

IMG_3131     IMG_3133

In total, noi am folosit 12 mingi si 12 suporturi pentru ca nu aveam mai multe mingi…insa scopul activitatii poate fi foarte usor adaptat intr-unul matematic, in cazul in care aveti la dispozitie mai multe mingi si un pitic mai mare (puteti exersa numaratul din 2 in 2, numere pare si impare, etc.).

IMG_3134

 

Ana, 2 ani si 6 luni

 

2 thoughts on “Sa ne concentram…si sa ne jucam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s