Cum ne mai jucam!

In ultima vreme cam asa : sortam de toate (de la ciorapi la figurine propriu-zise), numaram (orice si oriunde), mult pretend play, citim mult, ne straduim sa iesim mai des afara si sa ne murdarim, facem multe puzzle-uri, etc. etc.

Pentru partea cu sortatul, pentru ca am ramas in pana de chestii de sortat, intr-o noapte seara m-am apucat de un mic proiect diy.

Se ia o forma de prajituri (sau orice alt recipient la indemana), se taie niste hartie gumata (cred ca hartia simpla ar fi la fel de buna, insa ar trebui sa o folositi imediat dupa terminarea activitatii, sau sa o aruncati)….si se taie in bucatele mici.

Se lasa tavita impreuna cu bucatelele colorate la dispozitia piticotului….si se observa bucuria si curiozitatea la mama acasa:). Greseala mea a fost ca i-am pus Anei la dispozitie toate bucatelele taiate….si probabil a fost coplesita de multele feluri in care se putea juca cu ele, pentru ca partea cu sortatul a durat relativ putin.

IMG_3025                                   IMG_3026 IMG_3027                                   IMG_3028

Intentionat  nu i-am spus nimic legat de aceasta activitate…ci pur si simplu am lasat tava si hartiutele gumate pe masuta ei. Si-a dat seama imediat ca scopul activitatii este unul de sortare (din cauza cercurilor atasate in fiecare spatiu)…si dupa un ‘is this for me?’ dragastos s-a apucat de ‘treaba’ in tihna…iar eu am observat-o cu drag:). Numai ca ‘tihna’ nu a durat prea mult…pentru ca a vrut sa ‘rain with colours mommy’! :)….asa ca in mai putin de 1 min camera s-a transformat intr-un curcubeu. Ideea in sine nu a fost neaparat rea, pentru ca am numarat bucatelele impreuna cand le-am pus inapoi….si mi-am dat seama ca a dibuit cumva ordinea numerelor peste 20 (insa zecile – 30/40/50 etc. ii sunt necunoscute).

Dupa s-a hotarat ea sa construiasca ‘ceva’…si i-a iesit un patrat (de care mi-am dat si eu seama) ….insa de urmatoarea capodopera nu m-am mai prins (un ‘man’ :)…poate il vedeti voi 🙂 ).

IMG_3040                   IMG_3036

As fi vrut sa facem impreuna si un mic tipar…insa nu s-a intamplat asa (poate altadata).

Hartia gumata am pastrat-o pentru niste craft-uri…iar tava a mers la locul ei, in bucatarie! 🙂

IMG_3041          IMG_3025

O zi frumoasa sa aveti!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s