Carti de noapte buna (1)

Ca si rutina (sau mai bine spus speranta la o rutina consistenta ) ii citesc/im Anei in fiecare seara….din carti, carticele….mesaje scrise pe foi….prescriptii…lista de ingrediente de pe vreun produs…si alte minuni similare:).  De cand era foarte mica am incercat sa formez pentru ea (dar si pentru noi ca parinti) o rutina cat de cat consistenta…problema e ca atunci cand piticoata noastra e foarte obosita, cel mai bine e sa sarim peste toti (sau aproape toti) pasii inainte de culcare si sa o bagam cat mai repede  la somn…pentru a evita toata supararea (cu plansul specific) cauzata de oboseala excesiva.

….DAR…atunci cand avem cate o zi relativ linistita…cu somn la amiaza, care implicit ne permite sa avem o seara linistita…ii citim cartile de noapte buna (asa le numesc eu). Cartile (publicate de editura Igloo) i le-am cumparat de ziua ei cand a implinit 1 an…si desi nu as putea sa va spun cat intelegea la vremea respectiva…luna si steluta luminoasa au incantat-o la maxim si au mentinut nivelul de concentrare de la pagina la pagina.

Pana acum cartile au rezistat probei timpului si arata foarte bine (zic eu!?), cu mici urme de pix pe una din ele (A. spune ca nu ea le-a facut, deci raman eu sau sotul vinovati :).

IMG_2991

My bedtime story prezinta intr-un mod deosebit ritualul de somn al diferitelor animale ca si familie….iar imaginile spendid ilustrate lasa loc de multe intrebari si explicatii.In afara de multitudinea de animale prezente in aceasta carte, elementele specifice noptii sunt clar evidentiate …si mare mi-a fost surprinderea cand Ana mi-a aratat intr-o seara ‘silver moon-ul’:) in fata blocului, stiind exact ca a preluat vocabularul acestei povestioare (ii povestisem despre luna…dar nu luna argintie). Desi o citim in mod regulat (cred ca o data la 3/4 seri), de fiecare data Ana pune intrebari noi…si pare curioasa de aspecte pe care nu le-a observat pana atunci…fapt care ma bucura mult.

IMG_2997     IMG_2999

IMG_0043     IMG_0044

IMG_0045

 

Wish upon a star este o carte creata in aceeasi maniera, cu o steluta care se aprinde de cate ori doreste micutul ‘cititor’. Spre deosebire de cealalta carte, aceasta il are ca protagonist pe micul ursulet care, neavand somn, incearca sa ajunga la steluta cu pricina. In calatoria lui, intalneste prieteni binevoitori care incearca sa il ajute in diferite moduri si cu diferite sfaturi …..insa in final cel care il linisteste este tatal urs…care il duce la culcare in camera lui, unde se afla (ati ghicit!)…ACEEASI STELUTA STRALUCITOARE.

IMG_2991

IMG_2992      IMG_2993

IMG_2994     IMG_2995

IMG_2996

Pentru noi aceste carti sunt deosebite..si sper din toata inima ca si Emilia sa aiba ocazia sa se bucure de ele.

Noapte buna! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s