Cum ne pregatim de scris! (1)

La 2 ani si 5 luni cred ca piticoata mea e inca mica pentru activitati de scris propriu-zise….insa observ ca este pasionata intr-o oarecare masura de tot ceea ce inseamna culoare/pixuri/carioci. In ultima vreme deseneaza niste chestiute mici mici mici pe cate o foaie de hartie care o are mereu la indemana si imi povesteste despre broasca mare care a sarit peste bustean si s-a lovit! :):) – sau ceva de genul….toata aceasta actiune se desfasoara pe o raza de vreo 2/3 mm:))…si draga de ea este foarte suparata cand ma intreaba ce a desenat…iar eu…incercand sa ghicesc ce ascund puncticelele ei ii spun ca ‘o fetita’ sau ‘ o jucarie’ (bineinteles ca varianta mea nu se potriveste niciodata cu a ei!)….se pare ca nu am destula imaginatie:).

Cu gandul la activitatile propriu-zise de formare a literelor si a cifrelor…am inceput cu niste labirinturi simplute. Imaginile au fost copiate (si apoi laminate) din cartea ‘My First Book of tracing’ de la Kumon. In principiu, imaginile ajuta copilul sa ajunga de la punctul x la punctul y….anticipand scrierea literelor si a cifrelor la care micutii vor ajunge la un moment dat; insa dincolo de acest lucru, noi folosim mult aceste foi pentru scris si dezvoltarea vocabularului. Deocamdata A. ‘scrie’ pe 10 dintre aceste labirinturi ….insa dupa ce il ajuta pe baietel de iasa din gradina zoologica de exemplu, mai vorbim cateva minute despre imaginea in sine….sau dupa ce il ajuta pe Mr. Bear sa vopseasca gardul, iar discutam despre gardul propriu-zis si ce inseamna vopsit, etc.

IMG_2514          IMG_2515

IMG_2516         IMG_2517

De asemenea am gasit aceasta carte folositoare pentru ca o motiveaza sa se concentreze (animalutele trebuie sa depaseasca obstacole…pe care de cele mai multe ori reuseste sa le treaca).

Pentru ca foile sunt laminate….le putem folosi si re-folosi de cate ori ii pofteste ei inimioara:)

IMG_2519          IMG_2520

1 thought on “Cum ne pregatim de scris! (1)

  1. Pingback: Despre scris + giveaway! (3) | ominunatanebunie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s