Vocabular colorat!

Asa cum probabil stiti pana acum….noua ne place sa folosim activitatile in diferite scopuri…si cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Cred ca aceste liste (nu imi apartin, le-am descarcat de pe internet, insa din pacate nu am sursa corespunzatoare) au fost create cu gandul la invatarea si recunoasterea culorilor….insa noi le-am folosim mai mult pentru dezvoltarea vocabularului.

IMG_1250

Le folosim de vreo 3-4 luni …si mereu avem la vedere cate 2 seturi in mapa cu buzunare (pana sa cumparam aceasta mapa, ne-am jucat pe covor si nu am avut nici o problema). In general eu i le imprastii Anei prin toata mapa….dupa care ea le sorteaza doua cate doua, la un moment dat in timpul zilei; dupa ce termina ma cheama sa imi arate cat de frumos le-a sortat:)….si incepem sa vorbim despre lucrusoarele respective.

IMG_2358                IMG_2359

IMG_2361              IMG_2363

Bineinteles ca incorporam si culorile….insa mai mult decat recunoasterea culorilor pe mine ma incanta aspectul lingvistic…si faptul ca piticoata mea are ocazia sa isi dezvolte vocabularul intr-un mod inedit.

IMG_0918         IMG_0908

IMG_1258      IMG_1259

Unele obiecte sunt foarte comune si de la inceput mi-a explicat cum le folosim sau ce facem cu ele…insa altele (eg. sac de dormit)  au fost o adevarata descoperire pentru ea, si au generat multe multe intrebari de care eu m-am bucurat 🙂

Voi ce activitati mai folositi pentru dezvoltarea vocabularului micutilor vostri?

 

4 thoughts on “Vocabular colorat!

    1. oanarobu2 Post author

      Multumim…si eu mi-am dorit-o mult..insa cand am cumparat-o mi-am dat seama ca e prea mare pentru nevoile noastre; imi doresc un mini pocket chart…din acela care se poate pune in triunghi pe jos…insa nu stiu cand o sa reusim sa il luam.

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s