Verigi matematice! (11 down, 89 more down to go)

Am fost placut surprinsa cand in urma cu cateva luni ne-au ajuns prin posta verigile (500 la numar)….intr-o cutie destul de mare din plastic ….in principal pentru ca le-am gasit de calitate buna…si (deloc de neglijat) pot fi folosite pentru foarte multe activitati matematice, de sortare si motorii.

Am luat niste manipulative tip verigi (cred ca agrafele pentru hartie ar functiona la fel de bine pentru un copil mai mare, ale caror abilitati fine motorii sunt f bine dezvoltate) si niste carduri simple cu cifre….si am inceput joaca!

IMG_2294     IMG_2295

Noi am insirat cifrele in ordine….dupa care am inceput sa ‘legam’ verigile una de alta dupa cifra pe care le reprezentau. Desi putin intimidata la inceput pentru ca nu reusea mereu sa lege verigile….piticoata noastra a prins repede ‘smecheria’ si a reusit sa le lege relativ usor pentru ca verigile aveau un spatiu marisor in mijloc.

IMG_2296     IMG_2298

IMG_2300     IMG_2299

IMG_2301

Dupa ce am terminat de insirat pana la cifra 10, am uitat de cifre si ne-am facut un colier maaaaaaaaaaarrreeeee maaarreeee …….si ne-am plimbat mandre prin casa:).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s