Alba…neagra…colorata! (joc de memorie/concetrare)

Pentru mine (si de cele mai multe ori si pentru A.) activitatile scurte…si usor de pus ‘la cale’ sunt cele mai populare (in afara de citit bineinteles, care poate dura zeci de minute la rand fara nici o obiectie)

Mai jos veti gasi ‘reteta’ unei activitati la indemana oricarei mame:

Se iau 3/4 boluri colorate (desi probabil niste cupe colorate ar functiona la fel de bine) ….se ascunde o chestiuta mica (noi aveam un dalmatian dragut la indemana) sub unul din boluri. I-am aratat A.-ei bolul unde am ascuns dalmatianul…dupa care am invartit aleatoriu bolurile si am rugat-o sa aleaga bolul sub care se afla dalmatianul.

IMG_2646      IMG_2647

IMG_2648     IMG_2649

S-a distrat de minune…s-a concentrat si a avut grija sa nu isi ia privirea de pe catelusul ei drag :)…iar mie mi-a luat mai putin de 1 minut sa ii asigur distractia!

IMG_2652     IMG_2653

Dupa cateva minute de invartit castronasele, am schimbat locurile si a ascuns ea dalmatianul pe care a trebuit (sau nu!) sa il gasesc :).

Activitatea este folositoare pentru recunoasterea culorilor…si pentru exersarea puterii de concentrare….atat de importanta si scurta in cazul celor mici.

O zi frumoasa sa aveti!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s