6 in 1 (marimi, culori,haine, tipare, cifre, stari)

IMG_1863          IMG_1864

Am decis sa cumpar puzzle-ul de la Melissa & Doug cu familia de ursuleti dupa ce am citit niste review-uri foarte bune din partea unor parinti. Imediat ce l-am primit in posta mi-am dat seama ca o sa fie un ‘preferat’ in cazul A.-ei….asa ca l-am asteptat pe tati de la munca si i l-am dat lui sa i-l dea (pentru ca A. tine mereu minte cine i-a dat ce:) )…sa stie ca ‘l-a cumparat tati’….si sa fie toata lumea fericita :).

Pentru ca are 45 de piese si trag speranta ca va ajunge si pe mainile E.-ei (ramane de vazut!) ….nu il tin in cutia ei cu jucarii….asa ca atunci cand vrea sa se joaca cu el….mereu imi spune ‘what daddy bought!’ (mereu isi aduce aminte ca X i-a cumparat Y, etc.). De cele mai multe ori se joaca singura si imi da si mie o mica pauza in am timp sa ma invart prin casa si sa mai fac cate ceva….insa uneori ne jucam impreuna, pe activitati structurate. Este unul dintre jocurile/puzzle-urile care o tin ocupata cel putin jumatate de ora..cateodata chiar si 1 ora….

IMG_1865          IMG_1866

 

Noi il folosim la :

 

– familiarizarea cu marimile (mare, mediu, mic)

IMG_1869     IMG_1873

Dupa ce terminam de imbracat un set de ursuleti, discutam cum tatal este cel mai mare…si mama este mai putin mare, adica mediu…si ursuletul este cel mai mic. Bineinteles ca se poate insista pe acesti termeni si in viata de zi cu zi (ceea ce incercam sa facem)….si se poate verifica intelegerea copilului (azi dimineata imi explica ca balena l-a scuipat pe Iona ‘with a bigggggggg splash!’….gesticuland si rotunjindu-si mainile cand a spus ‘big’….deci tind sa cred ca intelege ce inseamna ‘mare’)

 

– identificarea culorilor

IMG_1874         IMG_1880

Pentru ca hainele ursilor sunt asa frumos colorate…..am avut ocazia sa ne jucam si sa recunoastem culorile si i-am aranjat pe ursuleti la 4 ace (sau nu!…dupa cum i-a ‘poftit inima’).

 

– familiarizare cu vocabularul din grupa ‘hainelor’

IMG_1877         IMG_1870

Am discutat despre imbracamintea ursilor….despre pantalonii tatalui urs….si tricoul cu pestisor al copilului urs…si bluza cu guler si floare a mamei urs (etc., etc.). In punctul acesta  A. mi-a aratat ca pe spatele cutiei sunt 4 tipare diferite ale familiei de ursi…asa ca am incercat sa le urmam intocmai…daca tatal urs avea sacou albastru, trebuia sa cautam sacoul albastru….daca mama avea o rochie roz, cautam rochia roz :). In afara de cateva exceptii si detalii la care nu a vrut sa renunte (de exemplu, era musai ca baietelul urs sa poate o anumita pereche de pantaloni) a reusit sa reproduca intocmai imaginile de pe spate.

 

– tipare (felul hainelor)

IMG_1880         IMG_1869

Pentru ca hainele ursilor aveau diferite stelute, dungi, buline, etc….am vorbit si despre tiparele hainelor.

 

– cifre

IMG_1868         IMG_1864

Pentru ca hainele aveau atat de multe chestiute pe ele…am si numarat putin stelutele…si bulinele…si nasturii.

 

-stari

IMG_1865          IMG_1866

Fiecare urs din familia ursilor poate primi cate o fata diferita (fericita, trista, mirata, ingrijorata, suparata, adormita)….asa ca am discutat si despre felul cum se simt ursii ….si de ce se simt asa (Eu : ‘why is daddy bear upset?’ ; A. : ‘the baby bear is naughty!’) , cu explicatii pe masura :).

Dupa ce am terminat de imbracat/dezbracat familia ursuletilor, ei au plecat la locul lor, A. a plecat la somn…..iar eu mi-am petrecut timpul cu un ursulet real 🙂

IMG_1860

Un weekend frumos sa aveti!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s