Noi nu avem un Ipad (desi avem ganduri sa cumparam unul mini…dar nu sunt sigura ca sunt dispusa sa il pun la dispozitie A.-ei pentru ca ar fi ca si cum as deschide cutia Pandorei…asa ca probabil ‘vom mai intarzia’ decizia)….insa avem multe applicatii utile pe telefon care au ajutat-o (intr-o mai mare sau mica masura) sa inteleaga mai bine niste chestiute sau pur si simplu sa ‘imi consume’ bateria telefonului :)…Aplicatiile prezentate sunt in telefonul meu, insa nu le folosim pe toate pentru ca nu sunt potrivite varstei A.-ei…dar nu vreau sa uit de ele! 🙂
Asadar, noi avem in telefon:
Reader (o aplicatie draguta care initial ajuta copiii sa scrie pe litere cuvinte relativ scurte, apoi le incadreaza in propozitii asociate cu imagini)
Grade 1 Math (cred ca aplicatia e foarte utila, insa nu e potrivita nicicum pentru varsta A.-ei….asa ca momentan ocupa doar spatiu pe ecranul telefonului)
Little Writer (o aplicatie foarte utila pentru exersarea scrisului/desenului literelor, cifrelor, formelor si in final, a cuvintelor; A. nu reuseste ‘sa tina pasul’ in special in cazul formelor/literelor rotunjite….dar mereu acceseaza aplicatia si incearca sa duca la bun sfarsit literele prea grele pentru ea 🙂 🙂 🙂 ).
Povesti pentru copii (dela Kidsopia) – aplicatie folositoare in mod special pentru dezvoltarea vocabularului
Magic fingers – aplicatie muzicala (pe un fundal ce se poate schimba usor aplicatia ruleaza diferite melodii)
Letter School – aplicatie pentru scris (structurata in asa fel incat micutii sa stie in ce ‘ordine’ sa urmeze pasii scrierii literelor)
Fit Brain Kids – recomandata cu caldura de parinti ai caror copii sunt putin mai mari, aplicatia are parti dificile pentru A….dar si parti pe care reuseste sa le parcurga de una singura
Eurotalk Maths (age 3-5) – desi varsta sugerata de creatori e 3-5 ani, cred ca si copiii de 2 ani se pot bucura de ea pana la un anumit punct (A. mereu o acceseaza) . Aplicatia este structura in 5 parti (si doar prima este gratuita) : sorting and matching/ counting to 3/ lines and patterns/ counting 4 to 6/ where is it? . E o aplicatie grozava!
Eurotalk Maths (age 4-6) – varsta A.-ei nu corespunde nivelului jocurilor, insa cu siguranta e o aplicatie de pastrat! Aplicatia este structurata in 6 parti (si din nou, doar prima este gratuita): shape and position/ counting to 20/ sharing/ more counting/ tell the time/ add and substract
Tozzle – o aplicatie grozava nu doar pentru exersarea abilitatii de a pune ‘cap la cap’ forme/lucruri, ci si pentru dezvoltarea vocabularului pentru ca puzzle-urile fac referire la diferite domenii (animale salbative/domestice, fructe, imagini haioase, forme, cifre si litere, animale acvatice, teme specifice). A. iubeste aceasta aplicatie asa ca o recomand cu caldura (cred ca ar fi potrivita si copiilor putin mai mari)
ABC (Sa invatam ABC) – aplicatia este structurata in 3 parti (litere/cifre/animale)…insa momentan A. foloseste doar versiunea gratuita…asa ca nu putem comenta prea multe.
Voi ce aplicatii folositi?
Pingback: Aplicatii pe iPad pentru bebelusi, toddlers si prescolari | Caiet pentru şcoala de...acasă