Ce aplicatii folositi?

Noi nu avem un Ipad (desi avem ganduri sa cumparam unul mini…dar nu sunt sigura ca sunt dispusa sa il pun la dispozitie A.-ei pentru ca ar fi ca si cum as deschide cutia Pandorei…asa ca probabil ‘vom mai intarzia’ decizia)….insa avem multe applicatii utile pe telefon care au ajutat-o (intr-o mai mare sau mica masura) sa inteleaga mai bine niste chestiute sau pur si simplu sa ‘imi consume’ bateria telefonului :)…Aplicatiile prezentate sunt in telefonul meu, insa nu le folosim pe toate pentru ca nu sunt potrivite varstei A.-ei…dar nu vreau sa uit de ele! 🙂

Asadar, noi avem in telefon:

Reader (o aplicatie draguta care initial ajuta copiii sa scrie pe litere cuvinte relativ scurte, apoi le incadreaza in propozitii asociate cu imagini)

IMG_1806                  IMG_1807

IMG_1808                   IMG_1809

Grade 1 Math (cred ca aplicatia e foarte utila, insa nu e potrivita nicicum pentru varsta A.-ei….asa ca momentan ocupa doar spatiu pe ecranul telefonului)

IMG_1810

Little Writer (o aplicatie foarte utila pentru exersarea scrisului/desenului literelor, cifrelor, formelor si in final, a cuvintelor; A. nu reuseste ‘sa tina pasul’ in special in cazul formelor/literelor rotunjite….dar mereu acceseaza aplicatia si incearca sa duca la bun sfarsit literele prea grele pentru ea 🙂 🙂 🙂 ).

IMG_1811                                      IMG_1812

Povesti pentru copii (dela Kidsopia) – aplicatie folositoare in mod special pentru dezvoltarea vocabularului

IMG_1813                                 IMG_1814

Magic fingers – aplicatie muzicala (pe un fundal ce se poate schimba usor aplicatia ruleaza diferite melodii)

IMG_1815

Letter School – aplicatie pentru scris (structurata in asa fel incat micutii sa stie in ce ‘ordine’ sa urmeze pasii scrierii literelor)

IMG_1816     IMG_1817     IMG_1818

Fit Brain Kids – recomandata cu caldura de parinti ai caror copii sunt putin mai mari, aplicatia are parti dificile pentru A….dar si parti pe care reuseste sa le parcurga de una singura

Eurotalk Maths (age 3-5) – desi varsta sugerata de creatori e 3-5 ani, cred ca si copiii de 2 ani se pot bucura de ea pana la un anumit punct (A. mereu o acceseaza) . Aplicatia este structura in 5 parti (si doar prima este gratuita) : sorting and matching/ counting to 3/ lines and patterns/ counting 4 to 6/ where is it? . E o aplicatie grozava!

IMG_1819           IMG_1820 IMG_1821           IMG_1822

Eurotalk Maths (age 4-6) – varsta A.-ei nu corespunde nivelului jocurilor, insa cu siguranta e o aplicatie de pastrat! Aplicatia este structurata in 6 parti (si din nou, doar prima este gratuita): shape and position/ counting to 20/ sharing/ more counting/ tell the time/ add and substract

Tozzle – o aplicatie grozava nu doar pentru exersarea abilitatii de a pune ‘cap la cap’ forme/lucruri, ci si pentru dezvoltarea vocabularului pentru ca puzzle-urile fac referire la diferite domenii (animale salbative/domestice, fructe, imagini haioase, forme, cifre si litere, animale acvatice, teme specifice). A. iubeste aceasta aplicatie asa ca o recomand cu caldura (cred ca ar fi potrivita si copiilor putin mai mari)

IMG_1823            IMG_1824

 

ABC (Sa invatam ABC) – aplicatia este structurata in 3 parti (litere/cifre/animale)…insa momentan A. foloseste doar versiunea gratuita…asa ca nu putem comenta prea multe.

Voi ce aplicatii folositi?

1 thought on “Ce aplicatii folositi?

  1. Pingback: Aplicatii pe iPad pentru bebelusi, toddlers si prescolari | Caiet pentru şcoala de...acasă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s