7 down…93 down to go!

IMG_1654     IMG_1655

Ieri m-am amuzat copios cand am observat-o pe A. incercand sa isi invete animalutele sa numere pe Abacus….si-a ales o papusica…si niste animalute care de fapt erau atasate de patutul E.-ei…si s-a pus serios pe treaba 🙂 🙂 🙂 Si-a asumat cu succes rolul de cadru didactic….le-a corectat pe saracele animalute….le-a explicat…le-a laudat….le-a certat (pentru ca se pare ca nu prea vroiau sa o asculte 🙂 )…in timp ce eu asistam la intregul proces din bucatarie si ma minunam de imaginatia ce ‘incape’ in capusorul ei. Dupa vreo 10 minute de numarat aleatoriu…si de explicatii peste explicatii (‘this is 3 Mr. Bear…now you say 3!’ / ‘Miss Dolly you show me 5!’) a venit in bucatarie spunandu-mi ca ‘they don’t know to count mommy’ :)…asa ca am profitat de situatie si am intrebat-o daca nu vrea sa le invatam impreuna sa numere cu flashcard-uri.

Spre marea mea surprindere (spun mare pentru ca in ultima vreme domnisoara noastra pare foarte hotarata vis-a-vis de cum vrea sa se joace si de-a ce)…asa ca repede repede am scos flashcard-urile de la naftalina…si ne-am apucat sa facem matematica cu Mr Bear, Mr Tiger si Miss Dolly (nu stiu de ce nu a vrut sa il bage deloc in seama pe Mr Donkey). Am imprastiat aleatoriu cifrele…dupa care i-am explicat ca vom ajuta animalutele sa invete cifrele IN ORDINE….am rugat-o sa ii arate domnului urs cifra 1, apoi cifra 2, apoi cifra 3…pana am ajuns la 20. Dupa ce am ajuns la concluzia ca animalutele au invatat cifrele….le-am mai numarat si noi inca o data inainte si inapoi…dupa care eu  m-am retras in bucatarie iar A. a mai povestit inca vreo 10 minute cu prietenii ei.

IMG_1647     IMG_1648

IMG_1651     IMG_1652

In cazul in care doriti sa folositi formatul flashcard-urilor (este un simplu tabel creat in Word si transformat in pdf), nu ezitati sa le descarcati.

O zi buna sa aveti!

Download-eaza set simplu de cifre (1-21) in format pdf!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s