5 down…95 down to go!…Omida care stie sa numere!

Astazi va propun un joc matematic care nu doar va motiva micutii sa numere…ci va va da ocazia sa vorbiti despre insecte…insistand asupra vocabularului specific.

Pentru realizarea acestui joc aveti nevoie de :

– capace/capacele de bucatarie

– carioca

– ochi de plastic (optional)

– sarma colorata (optional)

Primul capacel il gauriti in 2 locuri pentru a face loc pentru antenelor omidei (care pot fi din sarma colorata sau bucatele de carton)…dupa care desenati 2 ochi (sau lipiti 2 ochi de plastic).

IMG_1441          IMG_1442

Din multimea de capace intinse pe masuta/covor…..cereti micutului sa va aduca cate un capacel cu numarul respectiv, in ordine ….explicandu-i ca pe masura ce adaugam mai multe capacele….omida va fi  mai mare. Aceasta activitate serveste la recunoasterea cifrelor si asocierea simbolului cu cuvantul respectiv.

IMG_1443         IMG_1444

Incetul cu incetul veti ajunge la marimea dorita…respectiv la numarul dorit (noi numaram pana la 20, asa ca nu am mers mai departe)..dupa care puteti verifica cat de mare sau mica este omida (inainte si inapoi). Desi probabil credeti ca micutilor le este greu sa numereu inapoi (si asa este!)…lucrurile se schimba atunci cand au materiale vizuale in fata…asa ca daca piticotul recunoaste numerele si le asociaza corespunzator….cel mai probabil (cu putin ajutor) va reusi sa  numere inapoi fara probleme.

IMG_1445         IMG_1446

In cazul in care piticul dumneavoastra este mai mare si are o intelegere mai ‘aprofundata’ a numerelor….puteti forma corpul pastrand la vedere doar numerele pare sau impare…..ajutandu-l sa numere din 2 in 2. Un alt aspect pe care il puteti aplica pe baza acestui craft este consolidarea conceptelor mai mare sau  mai mic; in cazul in care numerele nu mai reprezinta o provocare pentru micut….puteti crea un joc ‘intrebator’ dandu-i indicii corespunzatoare (eg. ma gandesc la un numar care este intre 5 si 7; ma gandesc la un numar care urmeaza dupa 10; ma gandesc la un numar mai mic de 20, etc ).

IMG_1447    Spor la numarat sa aveti! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s